Tankerekker
kuratert for Telemark kunstsenter i 2012

Deltagende kunstnere: Carolina Apolonia (BE), Farrah Al-Dujaili (UK), Ingeborg Resell Elieson (NO), David Gates (UK), Hanna Hedman (SE), Sachiyo Higaki (JP), Lena Olson (SE), Andrea Wagner (NL), Apecosmonautene (NO: Therese Jacobsen og Erik Vang)

“Hvorfor velger så mange kunstnere å jobbe i serier? Er det utforskningen, perfeksjonismen, de små variasjonenes betydning eller latskap som motiverer dem?
Hva kan vi lese av serier; en gruppe arbeider som er sammenhengende, men som likevel står som enkelt verk, linken kan være logikk, tematikk, rammer for komposisjon, materialvalg, eller nesten umerkelige endringer.
Hvilken relevans har det? Kan vi lese serier som en lang skisseprosess hvor alt vises? Eller er utprøvingen interessant i seg selv – og en gjenkjennelig faktor for de fleste av oss ved at vi perfeksjonerer en matrett, strikker etter det samme mønstret men lager nye utfordringer for oss selv hele tiden, hagen får nye blomster og endres noe hvert år. De små endringene som skjer nesten umerkelig i livet, de fleste ubevisste, og noen veldig bevisste – som et skritt i rett retning vil føre oss til målet. Kan vi bli inspirert og verdsette utholdenhet i forfølge en idé, kanskje over år eller et helt liv?
Det å lage serier i kunsten er tett på det virkelige livet, som ønsket om forbedring, sjekke andre muligheter eller løsninger, hele tiden tenke at det er en eller annen form for progresjon, eller kun tilfredsstillelsen av repetisjon med små endringer. Det kan være en plattform for trygghet også, i hvert fall utenfor kunsten.»
Putte H. Dal

Les mer på Telemark kunstsenters hjemmeside