Laget i verden

Smykkeutstilling med kunstnere fra 6 verdensdeler, kuratert på oppdrag for Nasjonalmuseet for kunst, design og arkitektur

Kuratert i 2010, turnerer fortsatt i 2022.

Utstillingen handler om en reise i verden, konkretisert gjennom smykkeobjekter laget av tolv utvalgte kunstnere fra seks verdensdeler. Med «Laget i verden» ønsker Nasjonalmuseet å fokusere på opprinnelse og mangfold. Vi ønsker å undersøke hvordan dette kan vise seg i samtidens smykkekunst. Flere av kunstnerne i utstillingen er født i et annet land enn der de lever og arbeider i dag. Alle objektene forholder seg til kroppen. Hva er et smykke? Hva er det laget av? Har det et budskap, eller er det kanskje magisk? Går du på leting i utstillingen vil du etter hvert oppdage ting du kjenner igjen. Flere av smykkene har en egen historie. Slik forteller de noe om den enkelte kunstners eksistens her og nå, om hvor de bor og hvor de kommer fra. Kan vi for eksempel se om et halssmykke er laget i Afrika eller i Europa? Følgende kunstnere deltar: Fra Afrika: Eric Loubser og Geraldine Fenn, fra Asia: Mikiko Minewaki og Jacqui Chan, fra Europa: Susan Pietzsh og Jorge Manilla, fra Nord Amerika: Liaung – Chung Yen og Jenna Wainwright, fra Oseania: Christel van der Laan og Melinda Young og fra Sør Amerika: kunstnerduoen Tota Recliclados (Valeria Hasse + Marcela Muñiz) og Celio Braga.

Prosjektgruppe: Jeanette Eek Jensen (prosjektleder/kurator formidling), Putte Helene Dal (kurator), Ragna Jacobsen (utstillingsdesigner), Christopher Gjerde (utstillingstekniker), Ida Bronken (konservator)
Les mer:  http://dks.nasjonalmuseet.no/produksjon/laget-i-verden-2
Video formidling: https://youtu.be/onXL70atoBs