Tre fokus
15.september- 27. oktober 2012

Deltagende kunstnere: Tobias Alm, Sverige (smykker), Bas Bouman, Nederland (smykker), Stefan Christiansen(installasjon), Elisabeth Engen (skulptur), Teresa Faris, USA (smykker), Petter Hepsø(skulptur), Arne Svalastog (fotografi), Francis Willemstijn, Nederland (smykker), Hans Martin Øien (skulptur).
Lars Skjelbreia “In our place we find what we are”, videogalleriet.

Tre som materiale er svært anvendt i arkitekturen og i møbler her i Norge, men fagfeltet tre innen kunsthåndverk er marginal. Utstillingen vil vise fram bredden, variasjonen, med forskjellige uttrykk fra smykker til store skulpturer – alle med fellesnevner tre.
Objektene settes opp mot hverandre i størrelser og uttrykk. Utstillingen vil vise norske skulptører og billedkunstnere satt sammen med internasjonale smykkekunstnere.
Tre er et levende materiale, med enormt mange forskjellige kvaliteter ut i fra hvilken tre sort som er utgangspunktet. Tilnærmelsen varierer fra det å gå løs på å bearbeide et råemne som en tømmerstokk, til å bruke tre i sin naturlige tilstand, maskinelt produserte plater av restmaterialer fra tre som sponplater, til gjenstander av tre; som møbler – satt i en ny kunstnerisk sammenheng.

Les mer på Telemark kunstsenters hjemmeside