ROLVSØY BARNEHAGE I FREDRIKSTAD KOMMUNE

Sted: Skulpturen er plassert i uteområdet foran Rolvsøy barnehage i Fredrikstad kommune
Kunstkonsulent: Putte H. Dal
Utførende kunstner: Irene Nordli / hjemmeside
Tittel: Når verden er ny
År: 2021
Materialer: Skulpturen er formet i polystyren. Skallet er laget av glassfiber og polyester, dette gjør skulpturen hard og robust. Skulpturens overflate er mosaikk av keramikk med forskjellige former, formater og glasurer. Noe av mosaikken er laget av kunstner med egne gipsformer på verkstedet.
Format: Høyde: 220 cm / Bredde: 200 cm / Dybde: 210 cm
Eier: Fredrikstad kommune
Direkteoppdrag

VIDEO: Kunsten i Rovlsøy barnehage av Irene Nordli

Skulpturen «Når verden er ny» har menneskelig kropp med et hode som minner om et rådyr. Gjennom symmetri i formen og sittende på gresset dannes et uttrykk av ro og tilhørighet, sammen med undring med sitt store hode og lyttende store ører. Blikket er vendt utover og møter barna, foreldre og ansatte som skal til barnehagen og andre som er i område. Kunstner ønsker at figuren skal virke omsorgsfull og empatisk, uskyldig og familiær, drømmene og håpefull.

På avstand vil skulpturen oppleves som gul, men på nært hold vil detaljer i skulpturenes overflate bli synlig, og spillet i mosaikken med alle de forskjellige former, farger og glasurer kan betraktes, undersøkes og kjennes på – her innbys det til skattejakt.